Wie ben ik

Wie je ook spreekt, met een coach is een ‘klik’ nodig.
Daarom stel ik mij alvast even voor…

Mijn praktijk bestaat sinds 2012. Ooit ben ik afgestudeerd als meester in de rechten, maar vond de journalistiek veel leuker. Daarom was ik sinds 1997 actief als journalist en later ook als fotograaf. Alle mogelijke vragen leerde ik stellen, maar het schrijven van een ‘objectief’ stukje vond ik niet genoeg. Ik wilde echt betrokken bij mijn ‘onderwerp’ zijn. Gaandeweg vroeg ik mij steeds meer af waarom mensen in bepaalde situaties dingen doen zoals ze doen. Ik raakte in de loop der jaren steeds meer geboeid door die vraag. In 2017 maakte ik de overstap naar het onderwijs. Mijn carrière kan soms veranderen, coaching is een constante in mijn leven.

Mijn drijfveren

Foto: Harold van de Kamp

Niet alles kun je in je eentje uitvinden. Het is prettig als er iemand naast je staat om een oplossing te vinden voor vraagstukken in het leven. Als iemand weer letterlijk helemaal rechtop staat, dan geeft mij dat enorm veel energie.
‘Niemand leeft voor zichzelf, niemand sterft voor zichzelf’, luidt een spreekwoord. Inzicht, kennis en wijsheid wil ik dan ook graag delen. Daarbij ben ik coach, geen goeroe… Dat betekent dat ik net als iedereen een eigen leven leid als mens en mezelf ook blijf ontwikkelen.

Opleiding en ontwikkeling

In 2012 heb ik mijn opleiding als bedrijfscounsellor afgerond bij Stichting Counselling Nederland en ben ik nu in opleiding als toegepast psycholoog. Daarnaast volg ik steeds cursussen en workhops. En natuurlijk blijf ik me ontwikkelen als mens. Zo ben ik als actieve gesprekspartner veel meer betrokken bij mensen. Dat is een verrijking van mijn leven.

Mijn stijl

Bij coaching werk ik op een vrolijke, bevrijdende en scherpzinnige manier. Er wordt wel serieus op zaken ingegaan, maar niet zwaarmoedig. Natuurlijk kunnen zaken heel ernstig zijn, maar uiteindelijk is het doel van het begeleidingstraject wel dat mensen vertrouwen krijgen in hun toekomst.

Mijn visie

Elk mens heeft unieke kwaliteiten. Soms zijn die verborgen en dienen ze boven water gehaald te worden. Vaak weten mensen diep in hun hart wat hun talenten zijn, maar dienen ze te worden benoemd. Vanuit die visie wil ik zoveel mogelijk mensen bewust maken van hun talenten en kwaliteiten, waarbij zij zoveel mogelijk bij zichzelf blijven. Daarvoor is (opbouw van) zelfvertrouwen nodig. Een mens in zijn eigen kracht is een stevige steun voor zichzelf en voor anderen. Zelfvertrouwen in jezelf en geloof in de toekomst houd je op het pad naar ontplooiing.